Annons
Nyheter

SD satsar på migration, brott och vård

Sverigedemokraterna ska satsa extra på fyra områden inför valet 2018. Jämte "ett helhetsgrepp" på migration är det sjukvård, kriminalpolitik och det SD kallar "sammanhållning". På partiets landsdagar i november ska inriktningsprogram, eller riktlinjer, för politiken på de fyra områdena behandlas.(TT)
Publicerad 9 oktober 2017

På partiets landsdagar i november ska inriktningsprogram, eller riktlinjer, för politiken på de fyra områdena behandlas. Enligt Paula Bieler, migrationspolitisk talesperson, är det första gången på nästan ett decennium som SD uppdaterar sitt migrationspolitiska program. Det ska ersätta det invandringspolitiska programmet från 2007.

””

I det tidigare programmet stod det att arbetskraftsinvandring inte behövs och "ska därför i princip inte förekomma". Det nya inriktningsprogrammet är inte så stängt, enligt Paula Bieler förbereder partiet förslag efter modell från EU:s så kallade blåkortssystem. SD överväger också förslag om behovsprövad arbetskraftsinvandring och stödjer också ett förslag från socialförsäkringsutskottet som behandlas just nu. Det ska förhindra att personer som kommit hit som invandrad arbetskraft med efterfrågad kompetens inte ska utvisas på grund av mindre misstag som arbetsgivaren gjort i villkoren för den personen.

Annons

TT

Annons
Annons
Annons
Annons