Annons
Nyheter

Åkesson: Ange den som gömmer papperslös

SD-ledaren Jimmie Åkesson vill att det ska vara straffbart att gömma papperslösa och en plikt att ange den som gör det. I sitt vårtal målar Åkesson upp SD som Sveriges trygghetsparti, ett parti som går till val starkare än någon gång tidigare.(TT)
Publicerad 5 maj 2018
””

Han säger i talet att han inte fattar att det finns väljare som ännu röstar på Socialdemokraterna, Moderaterna och de övriga partierna. Han hävdar att det är SD som, trots allt prat om att Åkesson inte får vara med när de andra gör upp, sätter agendan.

Sätter agendan

””
Annons

Han säger att det i och för sig är bra att de båda rör sig i SD:s riktning. Men S färska utspel om skärpt invandringspolitik ger han inte mycket för.

””
””

I talet tog SD-ledaren åter upp förslagen om att skärpa kraven på utvisning för utländska medborgare som begår grova brott, en del i partiets förvalskampanj.

Gömma papperslösa

I en intervju i Sydsvenskan säger han att också anser att det ska vara brottsligt att gömma papperslösa och att det ska vara en plikt att polisanmäla till exempel en granne som gömmer papperslösa.

””

På tidningens fråga om han inte är rädd för att skapa ett angiverisamhälle säger han att han är mer rädd för att det är som i dag, "fritt fram att gömma människor som uppehåller sig illegalt i vårt land".

När TT efter talet frågar var han fått inspirationen ifrån så säger han att det inte är en ny tanke.

””
””

Han lovar åhörarna att SD är Sveriges nya trygghetsparti.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons