Annons
Nyheter

Sju års fängelse för brutalt överfall

Den 27-årige mannen överföll en ung kvinna bakifrån, misshandlade henne till medvetslöshet, släpade henne till en park i centrala Stockholm och försökte våldta henne. När kvinnan vaknade var hon naken på underkroppen och hennes plånbok, mobiltelefon och SL-kort var borta.(TT)
Publicerad 7 april 2016

Den 27-årige mannen överföll en ung kvinna bakifrån, misshandlade henne till medvetslöshet, släpade henne till en park i centrala Stockholm och försökte våldta henne. När kvinnan vaknade var hon naken på underkroppen och hennes plånbok, mobiltelefon och SL-kort var borta.

Nu har mannen dömts i Stockholms tingsrätt för grovt rån och för försök till grov våldtäkt till sju års fängelse. Han ska också betala drygt 180 000 kronor i skadestånd till kvinnan.

Annons

Dagen efter överfallet fångades 27-åringen av övervakningskameror när han använde kvinnans SL-kort på flera bussar. Hans sperma hittades också på kvinnans kläder och på en betongavsats på brottsplatsen. Vid en husrannsakan i mannens bostad hittades kvinnans tillhörigheter.

27-åringen har i förhör varken erkänt eller förnekat brott eftersom han säger sig inte minnas händelsen.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons