Nyheter

Skärpt straff för kvinna som högg sambo

Tio års fängelse blir straffet för en kvinna som förra året högg sin sovande sambo i huvudet med ett yxliknande föremål. Därmed skärper Svea hovrätt tingsrättens dom, där straffet för mordförsöket bestämdes till åtta års fängelse.(TT)
Publicerad 1 april 2019

Tio års fängelse blir straffet för en kvinna som förra året högg sin sovande sambo i huvudet med ett yxliknande föremål. Därmed skärper Svea hovrätt tingsrättens dom, där straffet för mordförsöket bestämdes till åtta års fängelse.

"Kvinnan har gjort allt vad som krävs för att brottet skulle komma till fullbordan. Det har varit fråga om livshotande skador. Vi gör därför en strängare bedömning än tingsrätten och skärper straffet", säger hovrättsrådet Joakim Zetterstedt i ett pressmeddelande.

Mordförsöket ägde rum i parets bostad i centrala Stockholm i oktober förra året. Att kvinnan verkligen ville döda mannen styrks enligt hovrätten av det faktum att hon två dagar innan mordförsöket hotade mannen och gjorde utfall mot honom med en kniv. Kvinnan döms därför även för olaga hot.

TT