GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Skolklass tbc-testas i Växjö

En skolklass i Växjö ska testas för tbc eftersom det visat sig att en pojke i klassen bär på smittan. Han bor på ett hem för ensamkommande flyktingbarn där flera personer blivit smittade, både personal och boende, rapporterar Smålandsposten.(TT)
Publicerad 6 september 2016

En skolklass i Växjö ska testas för tbc eftersom det visat sig att en pojke i klassen bär på smittan. Han bor på ett hem för ensamkommande flyktingbarn där flera personer blivit smittade, både personal och boende, rapporterar Smålandsposten.

Hela skolan behöver inte testas, det räcker med dem som varit i närkontakt med pojken, bedömer smittskyddsläkare Arne Runehagen.

””

Förra året rapporterades det 835 fall av tuberkulos i Sverige, en ökning med 22 procent jämfört med 2014, vilket förklaras med ökad invandring. De flesta som smittas insjuknar inte, utan bär smittan latent om de inte behandlas.

TT