Nyheter

Slutdag i rätten för misstänkt mördare

I dag ska parterna i rättegången om mordet på Lisa Holm knyta ihop säcken och presentera sina motiveringar till varför den åtalade 35-åringen ska fällas respektive frias. Rättegången startade i onsdags, bara några dagar efter att åtalet väckts.(TT)
Publicerad 3 november 2015

Rättegången startade i onsdags, bara några dagar efter att åtalet väckts. Efter fyra späckade rättegångsdagar som har innefattat syn på brottsplatsen på Kinnekulle och en rad vittnen, är det i dag dags för slutpläderingar i Skaraborgs tingsrätt från åklagare, försvarsadvokat och målsägandebiträde.

Den mordåtalade ska också få svara på ytterligare frågor, bland annat om hur han har upplevt polisutredningen.

Han har suttit häktad i snart fem månader och har hela tiden nekat till alla anklagelser. Mannen säger sig inte ens ha sett 17-åriga Lisa Holm som försvann efter sitt sommarjobb på kaféet i Blomberg den 7 juni. Fem dagar senare hittades hon död intryckt i ett smalt klädskåp i en arbetsbod på en gård några kilometer från kaféet.

Vice chefsåklagare Lars-Göran Wennerholm har presenterat en länk av samband som han anser bevisar att 35-åringen utförde mordet. Bland den tyngsta bevisningen är fynden av 35-åringens dna på Lisa Holms kläder och på snörstumpar som är av samma slag som snöret hon hade runt halsen. Mannen saknar också alibi för tiden när hon försvann.

Försvarsadvokaten Inger Rönnbäck har kritiserat polis och åklagare för att tidigt ha låst sig vid 35-åringen som gärningsman och lyfter fram möjligheten att det är en annan mördare.

I förhöret gick målsägandebiträdet Tore Brandtler hårt åt 35-åringen. Den åtalade, som under rättegången mest lyssnat med neutral min, blev känslomässigt berörd när han pratade om sin egen dotter. Men han har inte haft några svar att ge på vad som har hänt Lisa Holm.

TT