Annons
Nyheter

Spädbarn bör få gluten långsamt

Livsmedelsverket ska se över sina råd när det gäller gluten och spädbarn. Orsaken är nya rön som pekar på att om barnen vänjs sakta minskar risken för glutenintolerans. "Den nya forskningen ger viktig kunskap om vad som påverkar risken för glutenintolerans, ett område där vi fortfarande vet ganska lite.(TT)
Publicerad 5 april 2016

Livsmedelsverket ska se över sina råd när det gäller gluten och spädbarn. Orsaken är nya rön som pekar på att om barnen vänjs sakta minskar risken för glutenintolerans.

"Den nya forskningen ger viktig kunskap om vad som påverkar risken för glutenintolerans, ett område där vi fortfarande vet ganska lite. Vi går nu igenom forskningen närmare och ser om vi behöver justera eller förtydliga våra nuvarande råd om glutenintroduktion", säger Ylva Sjögren Bolin, immunolog och nutritionist på Livsmedelsverket i ett pressmeddelande.

Annons

Livsmedelsverkets råd är redan nu att långsamt introducera små mängder gluten när barnet är 4-6 månader, helst under fortsatt amning. De nya rönen pekar på att invänjningen bör ske mellan 4-12 månader.

Gluten finns i mat som innehåller vete, korn och råg.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons