Annons
Nyheter

Svenska storvinnare spenderar försiktigt

Svenskar som vinner mångmiljonbelopp på spel är ofta försiktiga generaler. Drömvinsten på drygt 208 miljoner kronor som vanns av en kvinna i Partille på onsdagen kommer, enligt Svenska Spels erfarenhet, att spenderas med försiktighet.(TT)
Publicerad 3 maj 2018

På onsdagen gick den tredje största vinstsumman från Svenska Spel genom tiderna, 208 358 976 kronor, till den som prickade in sju rätt på Lotto 2 och två rätt på Joker.

Svenska Spel vet att den som hade den vinnande raden är en kvinna, att raden är inlämnad i Partille och att insatsen var 22 kronor. De har dock ännu inte fått kontakt med multimiljonären. Men Svenska Spels vinnarambassadör Pierre Jonsson vet av erfarenhet vad som förmodligen kommer att hända härnäst i vinnarens liv och hur reaktionen blir när hela ens ekonomiska liv förändras.

Annons

"Förstår inte"

””

Att vinna 200 miljoner kronor påverkar ekonomin i flera generationer och öppnar dörrar som inte finns ens i den vildaste fantasin, säger Pierre Jonsson och alla storvinnare erbjuds rådgivning av Svenska Spel.

””

De som vinner riktigt stort, som nu i Partillefallet, börjar ofta med att använda pengarna till det som ligger närmast.

””

Inte galet

Några storvinnare har också åkt på semester när vinsten trillat in.

””

Det kan förstås även bli lite utsvävningar men enligt Pierre Jonsson ser storvinnarna oftast först över sin egen ekonomi och nära och käras ekonomi. Man betalar av lån, gör kanske några resor och försätter sig allmänt i ett bättre läge.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons