Nyheter

TT Siffror söndag 1.2

9patienter av 1 591 som fick influensaläkemedlet Tamiflu behövde sjukhusvård, jämfört med 22 av de 1 302 patienter som inte fick läkemedlet. Antalet infektioner som krävde antibiotika var också något färre med Tamiflu. Det konstaterar forskare i Lancet efter att ha gjort en ny utvärdering av det kritiserade läkemedlet.(TT)
Publicerad 1 februari 2015

9

patienter av 1 591 som fick influensaläkemedlet Tamiflu behövde sjukhusvård, jämfört med 22 av de 1 302 patienter som inte fick läkemedlet. Antalet infektioner som krävde antibiotika var också något färre med Tamiflu. Det konstaterar forskare i Lancet efter att ha gjort en ny utvärdering av det kritiserade läkemedlet.

3

miljoner kronor kan du få en bostadsrätt på 39 kvadratmeter i ett välbevarat hus från sekelskiftet på Kungsholmen i Stockholm för. Med samma pris kan du bo på Henrik Smithsgatan i Malmö i en våning byggd runt 1928. Boytan är på 147 kvadratmeter. Det är sajten bovision.se som presenterar kartläggningen, som tidningen Sydsvenskan tagit del av, som visar vad du får för pengarna i landets tre största städer.

180

mästarbrev, som kräver mer yrkeserfarenhet än gesällbrev, utfärdades förra året till 180 hantverkare, vilket kan jämföras med 86 stycken året före. Gesäll- och mästarbrev är en kvalitetsgaranti för kunderna â?? och betyder också mycket för hantverkaren själv.

10

personer sammanlagt har dött av laviner i Alperna bara de fyra senaste dagarna. Experter varnar för en betydande lavinfara i Alperna, där det under de senaste dagarna fallit nysnö. Rätt utrustning och respekt för faran är A och O för att klara sig, enligt lavinexperten Peter Julin.

1

miljon, minst, historiska skrifter gick upp i rök vid en brand i ett av Rysslands största universitetsbibliotek. Det vetenskapliga biblioteket INION i centrala Moskva grundades 1918 och har omkring 14 miljoner böcker och skrifter, några så gamla som från 1500-talet. Branden som bekämpades av 200 brandmän beskrivs som ett kulturellt Tjernobyl.

TT