Annons
Nyheter

Löfven varnar för M och SD

Statsminister Stefan Löfven (S) talade om det starka samhällets revansch i sitt förstamajtal. Samtidigt varnade han för en moderat regering stödd av Sverigedemokraterna. Inför flera tusen åhörare på ett soligt Norra Bantorget i Stockholm höll Löfven sitt sista första majtal denna mandatperiod.(TT)
Publicerad 1 maj 2018

Inför flera tusen åhörare på ett soligt Norra Bantorget i Stockholm höll Löfven sitt sista första majtal denna mandatperiod.

””

Löfven pekade på att Sverige nu har en ekonomisk styrka som han vill använda för att bygga det "starka samhället." Han lovade att pengarna bland annat ska användas till kortare vårdköer, till närmare vård oavsett var i landet man bor, till fler ambulanser och till trygghet från brott.

Annons

Angrep M

Löfven angrep Moderaterna för att de alltid vill sänka skatterna. Han uppmanade Moderatledaren Ulf Kristersson att "tala ur skägget" och berätta vilka konsekvenser skattesänkningarna får för svensk välfärd.

””

Han varnade för svagare välfärd och större otrygghet om Moderaterna får bilda regering. Han varnade också för en moderat regering stödd av Sverigedemokraterna.

””

Är huvudmotståndare

Enligt honom så tyder en sådan regering på att den skulle bli den mest löntagarfientliga i modern tid.

TT: Men hur sannolikt är det att det kan bildas en sådan regering?

””

TT: Du nämnde inte C, L och KD alls i talet. Är du inte kritisk till deras politik?

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons