Annons
Nyheter

Två av tre avvisningar kan inte genomföras

Polisen lyckades bara verkställa omkring en tredjedel av de avvisnings- och utvisningsbeslut som man fick i uppdrag att utföra under det första kvartalet i år, rapporterar Sveriges Radio. Omkring 2 000 asylsökande som fått avslag på sina ansökningar kunde inte utvisas.(TT)
Publicerad 2 maj 2018

Polisen lyckades bara verkställa omkring en tredjedel av de avvisnings- och utvisningsbeslut som man fick i uppdrag att utföra under det första kvartalet i år, rapporterar Sveriges Radio.

Omkring 2 000 asylsökande som fått avslag på sina ansökningar kunde inte utvisas.

””
Annons

Regeringen har satt ökat tryck på polisen om att öka andelen avvisningar. Under första kvartalet ligger ökningen på fyra procent, jämfört med samma tid förra året. Samtidigt ökade polisens uppdrag av antalet avvisningar och utvisningar med 24 procent jämfört med förra året.

Enligt Per Löwenberg är det till viss del lagstiftningen om att man inte längre har rätt till boende genom Migrationsverket som ligger bakom den stora andelen personer som avviker. Och genom lagstiftningen kommer det enligt honom vara svårt att nå målet om hundra procent.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons