Annons
Nyheter

Peace & Love: "Det är fruktansvärt"

Årets Peace & Love-festival är avslutad men förutom konserter och föreläsningar har det rapporterats om åtta sexuella ofredanden samt en våldtäkt. - Vi är arga och frustrerade, säger Jonas Eriksson, säkerhetsansvarig på festivalen.(TT)
Publicerad 10 juli 2016

Under festivalens sista natt, mot söndagen, anmäldes ytterligare sexuella ofredanden i samband med festivalen Peace & Love i Borlänge.

””

Jonas Eriksson, säkerhetsansvarig på festivalen, är upprörd över denna typ av brott - både på festivalen och i samhället.

””
””
Annons

"Skärp er!"

Under fredagskvällen anmälde två flickor att de blev ofredade. Under lördagskvällen kände de igen den misstänkte gärningsmannen och tog kontakt med polisen som kunde gripa honom.

TT har tidigare rapporterat om att en flicka anmälde att hon blev våldtagen mitt i publikhavet under natten mot lördag.

””

I ett pressmeddelande under lördagen gick arrangörerna för festivalen ut med en uppmaning till de manliga festivalbesökarna:

"Killar, skärp er nu för fan! Det handlar om att det ska vara kul för ALLA att gå på festival."

Ska utvärdera

Förutom polisbevakningen på plats har festivalen full bevakning från den egna säkerhetsorganisationen och festivalens samarbetspartners, som består av kvinnojouren och trygghetsfunktionärer från kyrkor och ungdomsmottagningar.

Efter årets avslutade festival blickar arrangörerna fram mot 2017 års upplaga.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons