Nyheter

Varnade om attack på sociala medier

Den pojke som är misstänkt för knivattacken på en skola i Jönköping verkar ha förberett sitt dåd under en längre tid. Han har i flera inlägg på sociala medier berättat om sina planer.(TT)
Publicerad 6 september 2018

Åklagarna börjar få grepp om av vad som hände, och varför pojken under onsdagsmorgonen gick till attack mot andra elever på mellanstadieskolan.

””

Polisen fick tidigt information om att pojken gjort filmer och skrivit inlägg på sociala medier där han berättar om sina planer. På flera bilder poserar han med en kniv och bär en mask. Enligt Jönköpingsposten har pojken skrivit att "Mina måltavlor kommer att bli människor som förstört mitt och mina vänners liv", men Heléne Thomasson säger att polisen inte kände till någon hotbild.

””
””

Enligt P4 Jönköping ska pojken bara minuter efter dådet ha skrivit i ett chattrum att han misslyckats. Han greps kort därefter i ett bostadsområde nära skolan.

Det finns inget som tyder på att någon annan var inblandad i dådet men polis och åklagare fortsätter höra såväl pojken som flera vittnen, och vill med tanke på de inblandades unga ålder inte gå ut med mer information under dagen.

De två elever som attackerades klarade sig utan allvarliga fysiska skador.

TT