Nyheter

Vattnet drickbart i Everöd

De hårt prövade Everödsborna utanför Kristianstad behöver inte längre koka sitt drickvatten. För drygt två månader sedan blev runt 550 personer magsjuka i trakerna kring orten efter att dagvatten läkt in i vattenverket och förorenat dricksvattnet med bakterier.(TT)
Publicerad 1 september 2015

De hårt prövade Everödsborna utanför Kristianstad behöver inte längre koka sitt drickvatten. För drygt två månader sedan blev runt 550 personer magsjuka i trakerna kring orten efter att dagvatten läkt in i vattenverket och förorenat dricksvattnet med bakterier.

"De senaste två bekräftade provserierna är godkända och visar tjänligt vatten i Everöd, Huaröd och Östra Sönnarslöv. I samråd med livsmedelsinspektörer på miljö- och hälsoskyddskontoret och externa experter kan vi nu ta ett väl förankrat beslut och häva kokningsrekommendationen", säger Inger Hansson, VA-chef i Kristianstads kommun, i ett pressmeddelande.

De närmaste veckorna kommer kommunen fortsätta att ta regelbundna prover och drabbade kunder kommer att få ersättning för den tid de varit utan rent vatten.

TT