Annons
Nyheter

Vinter, höst och sommar på samma gång

Sommartemperaturer i de sydligaste delarna av landet och första dygnet med vintertemperaturer i södra fjällkedjan. Vår är den enda årstid som Sverige just nu inte har. Det är hösten som har övertaget i landet just nu men längst ner i Skåne och på Gotland och Öland har sommaren små motståndsfickor.(TT)
Publicerad 8 oktober 2017

Det är hösten som har övertaget i landet just nu men längst ner i Skåne och på Gotland och Öland har sommaren små motståndsfickor. I Dala- och Härjedalsfjällen knackar vintern på dörren med temperaturer under nollan det senaste dygnet.

I Götaland och södra Svealand är det överlag hösttemperaturer, det vill säga dygnsmedeltemperaturen är under 10 grader. I övriga Svealand och i hela Norrland har det varit hösttemperatur i minst fem dygn i följd och där råder meteorologisk höst.

Annons

Seglivad sommar

Lasse Rydqvist, meteorolog på SMHI, säger att sommaren hittills har varit ovanligt seglivad i landet.

””

Men redan på söndagen kan den meteorologiska hösten göra en framryckning. I stora delar av södra landet har det varit dygnsmedeltemperaturer under tio grader i fyra dygn och om även söndagsdygnet blir kylslaget är hösten ett faktum på flera håll.

””

Vintern dröjer

Vinterns ankomst lär dock dröja lite. Att det som nu är tidiga minusgrader i Dala- och Härjedalsfjällen är inte ovanligt, men den meteorologiska vintern lär dröja ytterligare några dagar.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons