Nyheter

Yxmördare dömd till psykvård

Med en yxa slog den nu 38-årige mannen ihjäl sin 70-åriga mor. Nu dömer Växjö tingsrätt honom för mord till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning. Mordet skedde den 19 september förra året på en gård i Tingsryds kommun.(TT)
Publicerad 9 februari 2016

Med en yxa slog den nu 38-årige mannen ihjäl sin 70-åriga mor. Nu dömer Växjö tingsrätt honom för mord till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning.

Mordet skedde den 19 september förra året på en gård i Tingsryds kommun. På morgonen dagen därpå tog mannen själv kontakt med SOS Alarm och berättade om moderns död.

I förhör har han berättat att han sedan några dygn före morddagen styrdes av en inre röst på engelska som kommenderade honom till allt märkligare beteenden. Bland annat trodde han att han var omgiven av bomber som hotade att brisera.

Efter gripandet har 38-åringen vårdats på sjukhus. Under en rättspsykiatrisk undersökning fastslog läkare att han, såväl vid tidpunkten för mordet som vid själva undersökningen, led av en allvarlig psykisk störning.

TT