Nyheter

Åkningen utmaningen för Lindström

Skyttet har blivit bättre. Men resultaten har inte hängt med i samma takt för Fredrik Lindström. - Jag behöver snäppa upp åkningen lite grann, säger svensken inför OS-sprinten. Fredrik Lindström tog VM-brons både 2012 och 2013.(TT)
Publicerad 10 februari 2018

Fredrik Lindström tog VM-brons både 2012 och 2013. Men de senaste vintrarna har inte varit lika framgångsrika och till OS i Pyeongchang kommer skidskytteveteranen - det är hans tredje OS - med lite mer blygsamma resultat i ryggen. Åtminstone individuellt, i stafetten har det ju till och med blivit en seger i vinter.

””

Tuffare motstånd

Det är framförallt i skidåkningen som det krävs en liten förbättring, konstaterar svensken.

””
””

Att det finns en eller ett par snabba åkare är inget nytt. Herrarnas skidskytte i vinter har dominerats av fransmannen Martin Fourcade och norrmannen Johannes Thingnes Bø. Bekymret för Lindström, resultatmässigt, är att det inte längre räcker lika långt att vara nästan lika bra som toppskiktet.

"Några giganter"

””
””

Men lyckligtvis, fortsätter svensken, är det inga stora förbättringar som krävs. Med lite bättre åkning och stabilt skytte, gärna redan i söndagens sprint, kan allt hända.

””

Lindström får sällskap av Jesper Nelin, Sebastian Samuelsson och Peppe Femling i sprinttävlingen.

TT