Nyheter

Anonyma stjärnor ska bära Tre Kronor

Folkkära NHL-stjärnor har bytts ut mot KHL-spelare i medieskugga. Vem har egentligen koll på vad Sveriges OS-lirare gör till vardags? - Nej, jag går själv inte in och kikar, erkänner ledargestalten Joel Lundqvist. Glöm NHL-stjärnorna.(TT)
Publicerad 6 februari 2018

Glöm NHL-stjärnorna. När första pucken släpps i OS så har Tre Kronor ett lag fyllt till brädden med hyllade spelare från SHL, schweiziska ligan - och främst KHL.

Visst är många av spelarna bekanta sedan tidigare. Linus Omark var med och tog VM-guld i fjol och är ett känt namn, men hur många har egentligen sett honom snurra upp motståndare för sitt Salavat Julajev från Ufa de senaste åren? Patrik Hersley är en av backstjärnorna i ligans bästa lag SKA S:t Petersburg, men vem har sett honom dundra in slagskott från blålinjen?

Nej, de svenska utlandsstjärnorna i OS befinner sig i medieskugga - trots att ligan är så stark.

””

"En världsliga"

Inte ens Joel Lundqvist, potentiell lagkapten (han axlade rollen i VM i fjol) och limmet som håller ihop truppen, har sett sina lagkamrater i öst.

””

Så hur skiljer sig den här gruppen från världsmästarlaget?

””

TT: Det låter bättre än alternativet.

””

"Bortglömd hemma"

Patrik Hersley, vars klubblag SKA kallas "Europas bästa" av förbundskapten Rikard Grönborg, menar att de svenska spelarna i KHL håller ihop.

””

Förutsättningarna är samma för alla lag i OS och Lundqvist, Omark och Hersley är alla inställda på att ta guld.

””

Linus Omark tror att Tre Kronors kommer överraska tv-tittarna hemma i Sverige.

””

TT