Nyheter

Skidskytten blir norsk fanbärare

Emil Hegle Svendsen får bära den norska fanan på fredagens OS-invigning. Den norske skidskytten har fyra OS-guld i karriären och gör sitt fjärde OS i Pyeongchang. "Det är ett ärofullt uppdrag som inte så många får uppleva i sin karriär.(TT)
Publicerad 6 februari 2018

Emil Hegle Svendsen får bära den norska fanan på fredagens OS-invigning. Den norske skidskytten har fyra OS-guld i karriären och gör sitt fjärde OS i Pyeongchang.

"Det är ett ärofullt uppdrag som inte så många får uppleva i sin karriär. Det blir helt säkert en upplevelse för livet", säger Svendsen i ett pressmeddelande.

Svendsens OS-guld har alla kommit i olika distanser. Stafett och 20 kilometer i Vancouver 2010 och jakstart samt mixedstafett i Sotji 2014.

Han verkar dock inte ha varit förstavalet, då en viss Marit Bjørgen fått frågan först. Men på grund av att damernas skiathlon avgörs redan dagen efter så tackade hon nej.

"Marit är den största och därför var det självklart att hon var förstavalet. På grund av schemat har ju heller aldrig Ole Einar (Bjørndalen) haft chansen att bära flaggan tidigare. Jag är stolt över att jag var andravalet", säger Svendsen.

TT