Annons
Nyheter

Proppen ur för mästarna mot Kalmar

Managern Janne Andersson är på väg mot ett nytt jobb. Vart tar IFK Norrköping vägen? Mot en ny, framgångsrik säsong att döma av mästarnas 4-1 i hemmapremiären mot Kalmar FF.(TT)
Publicerad 6 april 2016

Det tog sin lilla tid, men när det blev fart på den där offensiven som gav SM-guld 2015, var det inget snack om saken på Nya Parken.

Två nickmål på hörna, en inprickad frispark och en drömträff från distans gav säsongens första trepoängare.

Annons

Men det kunde ha börjat illa.

Andersson, som blir Erik Hamréns ersättare som landslagets förbundskapten, varnade för Marcus Antonssons djupledslöpningar i förhandssnacket. En och annan i Norrköpings bakre linjer måste ha slagit dövörat till när managern drog den hotbilden under matchgenomgången.

Det dröjde inte mer än några sekunder och så rann Antonsson igenom, men avslutet var inte lika vasst som löpningen var rapp.

Precis utanför.

KFF-anfallaren måste ha grämt sig än mer efter missen sedan Carl Johansson och Tobias Eriksson läckert frispelat honom efter en kvart.

Antonssons missar

I det läget kunde Antonsson ha varit tvåmålsskytt och Kalmar i en lika överraskande som klar ledning mot ett mästarlag med problem att hitta flyt i passningsspelet och disciplin bakåt.

Så långt var det Kalmars match.

””

IFK Norrköping hade lite för dåligt tålamod, sökte den avgörande bollen något för tidigt eller slog den emellanåt för slarvigt. Nerver i hemmapremiären?

Kanske.

Annons

Eller så var det Kalmars täta och tidiga lagförsvar som störde.

Men det behövdes bara några snabba ben och en vaken panna för att Curva Nordahl och resten av Nya Parken skulle få fira årets första mål.

Hörna, nick, mål

En blixtsnabb kontring lade grunden till Nikola Tkalcics ledningsmål. Yttermittfältaren till höger, i laget istället för lårskadade Nicklas Bärkroth, drev upp bollen, spelade till Christoffer Nyman vars inspel nådde Arnor Ingvi Traustason. Islänningens skott täcktes till hörna.

Sebastian Hedlunds rensande nick på den, slagen av Arnor Ingvi Traustason, nådde Tkalcic som nickade in 1-0.

””

Han kunde ha lagt till "och för många hörnor".

Arnor Ingvi Traustasons är riktigt giftiga och två minuter in i andra visade Jon Gudni Fjoluson att han är en av många spelare i Norrköping som är bra på huvudet. Ole Söderberg var chanslös igen.

Drömmål av Telo

Antonsson, naturligtvis, bommade en riktigt god möjlighet att ge Kalmar kontakt, men han fick en ny chans och äntligen utdelning med 25 minuter kvar. Men chansen att få en poäng varade bara i fem minuter. Då smekte Emir Kujovic, allsvenskans skyttekung förra året, in 3-1 på frispark.

Kujovic slet av sig matchtröjan och blottade en hälsning på undertröjan till hjärtsjuke lagkompisen Alhaji Kamara.

Annons

Nu var det proppen ur.

Christopher Telo, vänsterbacken, drog till från distans, rätt upp i krysset. Ett mål som blir svårt att slå framöver i ämnet årets drömmål på Nya Parken.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons