Nyheter

Allsvensk omstart med toppmöte

Fyra lag inom tre poäng. Och så regerande mästarna från Malmö jagande bakom. Den allsvenska slutstriden kan börja. - Det blir en spännande höst, konstaterar Elfsborgsmittfältaren Marcus Rohdén. IFK Göteborg har haft fullt upp med att behålla serieledningen i herrarnas fotbollsallsvenska.(TT)
Publicerad 11 september 2015

IFK Göteborg har haft fullt upp med att behålla serieledningen i herrarnas fotbollsallsvenska. Med åtta omgångar kvar har "Blåvitt" bara en knapp ledning före bland andra Elfsborg, som trots en svidande hemmaförlust senast inte har släppt tanken på ett SM-guld.

””
””

Toppmöte väntar

Det ser ut att bli en strid in i det sista. Elfsborg ligger inte mer än tre poäng bakom IFK Göteborg, men har ändå både AIK och IFK Norrköping framför sig. Dessutom ligger Malmö FF och Djurgården snubblande nära nedanför i tabellen.

När allsvenskan nu drar i gång efter landslagsuppehållet väntar bland annat Malmö FF-Elfsborg på lördagen.

För Malmö FF, som även har bortamatchen mot Paris Saint-Germain på tisdag att tänka på, är tre poäng närmast ett måste om mästarlaget vill blanda sig i toppstriden. Även för Elfsborg handlar det om en i raden av "måstematcher", inte minst efter den tunga hemmaförlusten mot Sundsvall senast.

””
””

Blir kvar i Borås

Elfsborg, som i samma veva misslyckades med att ta sig vidare i Europa League, klarade sig i stället bra i den internationella transferhetsen nyligen. Anders Svensson hade anbud från Indien, medan Arber Zeneli, Sebastian Holmén och Viktor Claesson enligt flera medier var aktuella för flyttar till Nederländerna.

För Marcus Rohdén, som debuterade i landslaget i år, själv fanns enligt envisa uppgifter intresse från israeliska Maccabi Haifa.

Samtliga blir kvar i Borås åtminstone säsongen ut.

””

TT