Annons
Nyheter

"Allt har gått ganska snabbt"

Noggrann. Ett öga för detaljer. Alltid med sitt svarta block i handen. Så beskriver handbollsdamerna nye förbundskapten Henrik Signell. - Jag kan nog vara rätt nördig, säger 40-åringen.(TT)
Publicerad 4 juli 2016

Henrik Signells första uppgift efter en vecka på nya jobbet: Ta ut en landslagstrupp som ska slåss om OS-platserna. Två samlingar senare ska den slutgiltiga, och rejält bantade, truppen på tisdagen presenteras.

””

Sävehofs guldtränare mer eller mindre kastades in i uppdraget i mitten av maj. Tanken var att han skulle vara assisterande bredvid Helle Thomsen, men när Midtjylland inte ville låta danskan dubbeljobba - och Thomsen inte ville ge upp sitt klubblag - blev Signell förstavalet.

Annons

Tuff konkurrens om få OS-platser

Men 40-åringen från Partille börjar inte på noll. Som tränare för Sävehofs damlag sedan 2012 har han fått bra koll på de flesta av spelarna han nu ska leda i landslaget. Flera har han dessutom tränat.

På måndagen drabbades landslaget av ett tungt avbräck när det stod klart att Johanna Ahlms korsband är av och att niometersspelaren blir borta en lång tid.

””
””

Fortsätter träna Sävehof

Han har skrivit på ett tvåårskontrakt med landslaget och han kommer även att fortsätta träna Sävehof.

””

TT: Kräver det att du är tydligare?

””

Henrik Signell är klädd i träningsoverall och jackan är uppdragen i halsen. Det svarta anteckningsblocket som han enligt spelarna alltid har med sig - enligt Signell "för sånt som inte får plats i huvudet" - ligger på bordet framför honom. Han ler ofta under intervjun och skulle han vara det minsta osäker i sin nya roll så döljer han det väl.

Detaljerna som avgör

När TT ber en handfull spelare berätta om den nya förbundskaptenen är det framför allt en beskrivning som återkommer: "Han är noga med detaljer".

””

TT: Både och faktiskt.

””
Annons

TT: Kommer vi att märka att du tar över?

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons