Annons
Nyheter

V75 i stället för matematik för Andersson

En seger mot Nederländerna kan betyda att Sverige blir seedat i playoff eller rentav direktavancemang till VM. En förlust är inte hela världen - så länge den inte blir större än sex mål. Det här har förbundskaptenen Janne Andersson förstås benkoll på? - Jag är helt ointresserad, säger han.(TT)
Publicerad 8 oktober 2017

Det dröjde inte länge efter lördagens VM-kvalmatcher i fotboll förrän det började räknas på olika scenarier inför slutomgången - enligt förbundskaptenen Janne Andersson är landslagschefen Lasse Richts "berömda kompis" en av de ivrigaste matematikerna.

Ganska snart stod det klart att Sverige har råd att förlora med sex mål mot Nederländerna i Amsterdam på tisdag. Om differensen inte blir större blir det minst en andraplats och playoff-spel i november.

Annons

Det kan gå bättre än så. Om Frankrike tappar poäng hemma mot Vitryssland har Sverige chansen att knipa direktplatsen till slutspelet i Ryssland nästa år.

Riktigt snårigt blir det om man ska reda ut vilka chanser Sverige har att bli seedat i ett eventuellt playoff.

Janne Andersson tänker på annat.

””

Svor åt travet

I stället för att kasta sig över miniräknaren efter matchen mot Luxemburg drog han sig tillbaka med ledarteamet och tittade på trav.

””

Helt ovetande är han dock inte om situationen.

””

Ingen jättekoll

Lagkaptenen Andreas Granqvist går i chefens fotspår.

””

Han är inte orolig för en kollaps som i EM-kvalet för sju år sedan, då Nederländerna körde över Sverige och vann med 4-1.

””

Högerbacken Mikael Lustig lutar sig inte heller mot sexmålsbufferten.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons