Annons
Nyheter

Aregawi får vänta på domen

Abeba Aregawi riskerar fyra års avstängning. Men domen dröjer och straffet kan bli annat. Riksidrottsförbundets dopningskommission väntar på riktlinjer från antidopningsbyrån Wada.(TT)
Publicerad 12 april 2016

Frågetecken kring hur länge det sedan 1 januari förbjudna medlet meldonium kan finnas kvar i kroppen har ställt till det i många av de fall med meldoniumdopade idrottare som avslöjats i många idrotter och över stora delar av världen. Många hävdar nu att de fått i sig medlet före nyår, innan det förbjöds.

Flertalet av namnen på de långt över hundra avslöjade idrottarna är ryska.

Annons

Ett är svenskt. Och hur länge medeldistansstjärnan Abeba Aregawi får vänta på sin dom efter att i januari ha lämnat ett positivt prov med spår av meldonium är ännu oklart.

Dopningskommissionen har efter ett möte i måndags vänt sig till Wada för att få reda på hur organisationen ställer sig till två egna utredningar om halveringstiden för meldonium när det finns ett flertal andra studier, varav några mycket vederhäftiga, som visar att substansen stannar i kroppen två till fyra dagar.

Vad vill Wada?

En viktigare följdfråga är hur Wada ställer sig i straffrågan. Svenska dopningskommissionen vill inte välja en väg som inte Wada angett.

””
””

Ingen tidsgräns

Mediauppgifter gör gällande att det kan dröja till september innan Wada har satt ner foten. Så länge vill inte dopningskommissionen vänta.

””
””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons