Annons
Nyheter

Argentinare kan fälla Messi & Co

En 53-årig argentinare kan se till att hans gamla hemland missar fotbolls-VM. Ecuadors förbundskapten Jorge Celico om den något speciella uppgiften: - Ödet för ibland in dig på vägar som du aldrig kunde föreställa dig. Ett VM-slutspel utan Leo Messi och Argentina?(TT)
Publicerad 10 oktober 2017

Ett VM-slutspel utan Leo Messi och Argentina?

Tanken var länge absurd men inför den sista omgången i det sydamerikanska VM-kvalet är risken överhängande.

Annons

Det krävs av allt att döma tre poäng av Messi & Co i natt på hög höjd i Quito, 2 850 meter över havet, för att nå minst en playoffplats.

Det är lättare sagt än gjort, även om Ecuador är avsågat. Senast Argentina vann en VM-kvalmatch i Quito var 2001, sedan dess har nationen förlorat där två gånger och kryssat en gång.

Getingbo

Inför den sista omgången ligger Argentina på sjätte plats (med 25 poäng) i den superjämna tabellen. De fyra första lagen tar en direktplats till VM - ettan Brasilien (38 poäng) är klar och tvåan Uruguay (28) näst intill - medan femman tar en playoffplats mot Nya Zeeland.

Chile ligger trea på 26 poäng och eftersom fyran Colombia (26) och femman Peru (25) möts skulle en argentinsk trepoängare ge minst en playoffplats. Bakom Argentina finns också sjuan Paraguay (24 poäng) jagandes.

Argentinska förbundskaptener i andra nationer har satt en del käppar i hjulet för Messis lag. Senast var det Ricardo Gareca och hans Peru som nådde 0-0 i torsdags i Buenos Aires. I VM-kvalstarten för två år sedan, 0-2 hemma mot just Ecuador, var det Gustavo Quinteros.

"Visa tacksamhet"

Jorge Celico, som inte är särskilt känd i Argentina, vill också göra det:

””

Argentinas dåliga VM-kval - sex vinster på 17 matcher och bara 16 gjorda mål - har dessutom kantats av turbulens i det argentinska förbundet och med två förbundskaptensbyten fram till i dag då laget leds av Jorge Sampaoli.

Tar sig inte Argentina vidare lär även Sampaoli få se sig om efter ett nytt jobb.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons