Nyheter

Asllani jagar forwardsplats i VM

Mittfältare eller forward? Kosovare Asllani har gjort avtryck på båda positionerna - men för henne själv är svaret enkelt. Det är en forwardsplats hon jagar inför VM. - Det behöver du inte ens fråga om, säger den 25-årige PSG-profilen. VM-året började på bästa sätt för Asllani i förra månaden.(TT)
Publicerad 11 februari 2015

VM-året började på bästa sätt för Asllani i förra månaden.

Då svarade hon för två mål från en forwardsposition när Sverige besegrade Norge med 3-2 i spanska La Manga.

På torsdagen väntar nästa VM-test när Finland står för motståndet i säsongens andra landskamp. Matchen spelas inomhus i Eerikkilä utanför Helsingfors.

””

Den svenska laguppställningen har ännu inte presenterats, men var Asllani helst vill spela är ingen hemlighet.

””

Bra tajming

Asllani testades som innemittfältare förra året med gott resultat då förbundskapten Pia Sundhage ville utnyttja Paris SG-spelarens passningsspel. I somras petades hon från startelvan i VM-kvalet mot Polen vilket ledde till hätska ord där Asllani menade på att petningen inte var fotbollsrelaterad.

Det redde Sundhage och Asllani ut.

Så hennes succéstart som tvåmålsskytt från anfallsposition i förra månaden kunde inte ha kommit lägligare.

””

Längtar till VM

Hon erkänner att tankarna på VM i Kanada ofta snurrar i huvudet. Sverige öppnar mot Nigeria den 8 juni och har också USA och Australien i gruppen.

””

VM-förberedelserna kommer allt längre och Sundhage har plockat ut en stab på fyra personer som ska kartlägga svenskornas motstånd. De fyra är förre förbundskaptenen Thomas Dennerby, Anna Signeul, som jobbat som förbundskapten för Skottland, Calle Barrling, tränare för F19-landslaget, och amerikanen John Natale som var en del av Sundhages stab i USA:s landslag.

TT