Annons
Nyheter

Bachmann sköt FA-cupen till Chelsea

Hedvig Lindahl, Jonna Andersson och Magdalena Eriksson är FA-cupmästare i fotboll. Men det var en schweiziska som stal rampljuset. Ramona Bachmann sköt med två mål titeln till Chelsea, som vann finalen mot Arsenal med 3-1. - Det känns fantastiskt, säger Jonna Andersson till SVT.(TT)
Publicerad 5 maj 2018

För svensk landslagsfotboll var det glädjande att se laguppställningarna. För internationell damfotboll var det lika fint att se publiksiffran: 45 423 åskådare fanns på plats på Wembley Stadium för att se FA-cupfinalen.

””

Samuelsson nära comeback

Annons

Som vanligt fick den blågula trion Andersson, Hedvig Lindahl och Magdalena Eriksson chansen från start i Chelsea. Men kanske ännu roligare för svensk del: Jessica Samuelsson fanns åter på Arsenals bänk.

Högerbacken skadade foten allvarligt i höstas och har inte förrän nyligen kommit tillbaka i full träning. Någon festlig comeback i truppen blev det dock inte för 26-åringen, som i stället fick se sina tre landslagskollegor fira med skumpa och pokal.

””
””

Bachmann tvåmålsskytt

Chelsea dominerade finalen och Sverigebekantingen Ramona Bachmann stal det mesta av showen. Efter en mållös första halvlek klev schweiziskan in i handlingen efter paus. Först väggspelade hon sig in i straffområdet och tryckte in 1-0 i nättaket i den 48:e minuten.

En timme in i matchen var det dags igen. Bachmann dribblade sig på nytt in mot mål och sköt. Den här gången gick bollen via en försvarare och in.

Nederländskan Vivianne Miedema gav Arsenal hoppet åter i den 73:e minuten, men tre minuter senare släcktes det på nytt när Fran Kirby satte 3-1, hennes 23:e mål på 31 matcher för Chelsea den här säsongen.

Det var Chelseas andra FA-cuptitel i historien.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons