Annons
Nyheter

Bahta tog brons på 10 000 meter

Meraf Bahta tog brons på 10 000 meter på EM i Berlin. Vann gjorde israeliskan Lonah Chemtai Salpeter och silvret gick till Susan Krumins från Nederländerna. - Jag är nöjd, sade Bahta till SVT. Bahta hade inte med guld- eller silverstriden att göra.(TT)
Publicerad 8 augusti 2018

Bahta hade inte med guld- eller silverstriden att göra. I stället fick hon jobba för att komma tillbaka in i kampen om bronset.

””
””

Med två kilometer kvar fick hon en lucka och i mål skiljde det nio sekunder ner till tyskan Alina Reh på fjärde plats. Tiden blev 32.19,34.

””
Annons

Längre bak sprang Charlotta Fougberg in på en mycket fin sjunde plats på nya personrekordet 32.43,04.

Tvekade inte

Efter loppet gick Meraf Bahta raka vägen förbi alla journalister och ville först inte tala med någon men pratade sedan med SVT.

Bahta sprang med stor press på sig eftersom hon riskerar att bli avstängd och få sina EM-resultat strukna för de tre missarna i vistelserapporteringssystemet. Men hon tvekade inte om hon skulle vara med på EM.

””

5 000 meter kvar

Kvällens millopp var hennes första i ett mästerskap och hon hade inte tävlat på distansen i år. Men hennes personbästa från i fjol, 31.13,06, var bättre än vad de bästa europeiskorna sprungit på i år.

2016 tog Bahta tog EM-silver på 5 000 meter, en distans som hon ska springa i Berlin på söndag.

””

Om Bahta straffas för sina tre missar i vistelserapporteringssystemet förlorar hon EM-bronset, en eventuell medalj på 5 000 meter och riskerar avstängning i upp till två år.

Kan bli tyskt brons

Om Bahta döms hamnar bronset hos tyskan Alina Reh som blev fyra.

””
””
””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons