Annons
Nyheter

Bara sex backar i Skellefteå

Skellefteå får klara sig utan veteranbacken Fredrik Lindgren i den tredje semifinalmatchen mot Växjö. Laget mönstrar därför bara sex backar medan Växjö ställer upp med samma manskap som i söndags. Erik Josefssons 3-2-mål i förlängningen senast har satt Växjö i ett vinnarläge.(TT)
Publicerad 5 april 2016

Erik Josefssons 3-2-mål i förlängningen senast har satt Växjö i ett vinnarläge.

Förra säsongen vann Lakers samtliga tre bortamatcher i hockeyfinalen mot Skellefteå. En ny seger och SHL-sexan har skaffat sig ett 2-1-försprång gentemot den suveräna seriesegraren.

Annons

Tränaren Sam Hallam vet precis hur Skellefteå ska tas, det visar fjolårets finalserie och segern senast hemma i Växjö. Det handlar om att sätta press på västerbottningarna i uppspelsfasen och att spela fysiskt mot dem. Nu har man också fått hjälp på traven genom att Skellefteå bara kommer till spel med sex backar.

Framåt har Växjö ett sparkapital i superkedjan med Gynge, Rosén och Kiiskinen, som ännu inte hittat målet i semifinalspelet.

Efter fem raka finaler är det inget annat än ett nytt guld som räknas i Skellefteå. Då krävs en hemmaseger och laget kommer garanterat att satsa allt i tisdagens match.

"Vi måste sätta passningarna bättre och driva upp tempot", säger den assisterande tränaren Stefan Klockare till klubbens webbplats.

Just de detaljerna som Växjö så skickligt satt stopp för hittills.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons