Annons
Nyheter

Barthold bäst - och Luleå till final

Först utsågs Anna Barthold till årets mest värdefulla spelare i basketligan, för att hon enligt motiveringen "är själva urtypen för en vinnare, målmedveten, skicklig och spelar med en passion som inte matchas av någon".(TT)
Publicerad 13 april 2016

Först utsågs Anna Barthold till årets mest värdefulla spelare i basketligan, för att hon enligt motiveringen "är själva urtypen för en vinnare, målmedveten, skicklig och spelar med en passion som inte matchas av någon".

Sedan var den 36-åriga veteranen, som nyligen valde att pensionera sig i Blågult efter 124 landskamper, med och förde de regerande svenska mästarna i Luleå till ännu en SM-final.

Annons

Luleå var pressat hemma mot Alvik, låg under med åtta poäng en bit in i andra halvlek men lyckades vända och vinna med 85-78. Barthold sköt 18 poäng och tog 9 returer när Luleå säkrade semifinalsegern med 3-0 i matcher.

Fjolårets finalmotståndare Umeå Udominate är däremot illa ute efter 59-69 hemma mot Sallén i den tredje semifinalen. Udominate, som har viktiga duon Agnes Nordström och Hollie Mershon på skadelistan, måste vinna i Uppsala på fredag för att få till en femte och avgörande semifinal i Umeå.

Christy Bacon (20 poäng) och årets guard Tiffany Brown (19) var vassast framåt för Sallén i bortasegern.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons