Annons
Nyheter

Belgien hjälpte Sverige i Sarajevo

Redan slutspelsklara Belgien vann VM-kvalmatchen i fotboll borta mot Bosnien-Hercegovina med 4-3. Det innebär att Sverige inte kan missa playoff om en plats i Ryssland nästa år, förutsatt att Blågult håller Nederländerna bakom sig i sista omgången. Matchen i Sarajevo svängde fram och tillbaka.(TT)
Publicerad 7 oktober 2017

Redan slutspelsklara Belgien vann VM-kvalmatchen i fotboll borta mot Bosnien-Hercegovina med 4-3. Det innebär att Sverige inte kan missa playoff om en plats i Ryssland nästa år, förutsatt att Blågult håller Nederländerna bakom sig i sista omgången.

Matchen i Sarajevo svängde fram och tillbaka. Belgien ledde med 1-0, Bosnien vände till 2-1 och Belgien till 3-2. I den 82:a minuten kvitterade mittbacken Dario Dumic och såg ut att fixa en poäng för Bosnien men två minuter senare satte Yannick Carrasco segermålet för Belgien.

Annons

Grekland tog chansen och passerade Bosnien i tabellen, tack vare 2-1 borta mot Cypern. Kostas Mitroglou och Alexandros Tziolis gjorde Greklands mål inom loppet av två minuter mitt i första halvlek.

Portugal glänste inte borta mot Andorra, 2-0, men tack vare Cristiano Ronaldos och André Silvas mål i andra halvlek har Europamästaren fortfarande chansen att vinna gruppen.

Portugal går förbi Schweiz, som slog Ungern med 5-2, vid seger i det inbördes mötet hemma i Lissabon på tisdag.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons