Nyheter

Nöjd Bengtsson frustrerad över rekordmiss

Tre höjder i första försöket. Sedan tre försmädliga rivningar. Angelica Bengtsson visste inte vad hon skulle tycka efter tredjeplatsen på Bislett. - Hoppen på 71 (4,71 meter) var så bra så det är frustrerande att inte ta det, säger stavhopparen.(TT)
Publicerad 7 juni 2018

Angelica Bengtsson blev trea i stavhoppstävlingen på Diamond League-galan på Bislett i Oslo.

24-åringen tog 4,41, 4,51 och 4,61 meter i första försöken men rev sedan tre gånger på personliga rekordhöjden 4,71 - där ett lyckat hopp skulle ha inneburit en tangering av Michaela Meijers svenska rekord från i fjol.

””

Femmetershopparen Sandi Morris, USA, vann tävlingen på 4,81.

Lovar långa kast

VM-silvermedaljören Daniel Ståhl har svårt att få till tekniken i diskusringen, men efter 67,04 meter i sista kastet på Bislett drog svensken på smilbanden. Ståhl slutade trea i tävlingen bakom Andrius Gudzius, Litauen, och Ehsan Hadadi, Iran. Gudzius, Ståhls överman från VM-finalen i London, imponerade när han vann på 69,04.

””

Klarade kvalgränsen

Lovisa Lindh gjorde sitt första 800-meterslopp sedan fotskadan som stoppade henne från VM i London förra sommaren. Hon kom sist i det högklassiga fältet men klarade EM-kvalgränsen med en hundradel när hon nådde mållinjen på 2.02,49.

””

Sydafrikanskan Caster Semenya vann på 1.57,25.

Det svenska höjdhoppsstjärnskottet Fabian Delryd, som tog 2,33 i en tävling i Täby nyligen, fick nöja sig med 2,20 i Diamond League-debuten. Segrande qatariern Mutaz Essa Barshim hoppade 16 centimeter högre och hade ett riktigt bra försök på 2,40.

””

TT