Nyheter

Ståhl ledde vägen till ny diskustrippel

Diskusen är rund - precis som en boll. Samtidigt är vissa saker ändå konstanta och pålitliga - som en svensk herrtrippel i diskus. 2018 blev sjätte raka året där Sverige tog storslam i grenen - må så vara att det inte blev totalseger i Finnkampen.(TT)
Publicerad 1 september 2018

Han satte standarden direkt. Daniel Ståhl, som värmt upp i kostymskor på grund av försenat bagage, slängde i väg sin diskus 68,00 meter, vilket var banrekord, Finnkampsrekord och framförallt ett segerkast. Tillsammans med Simon Pettersson (63,16) och Axel Härstedt (61,56) fullbordades den svenska trippeln, som firades med en löptur där den svenska maskoten fick en flygtur. Det räckte inte i slutändan till totalsegern för herrarna (202-206) - men det visste de ju inte om då.

””

Som finsktalande med halvfinskt påbrå så är Finnkampen en alldeles speciell tävling för en av världens bästa diskuskastare.

"Lite känslosamt"

Jublen nådde höga decibeltal från både gulblått och vitblått på läktarplats när den reslige kastspecialisten valde att göra segerintervjuer på båda de aktuella språken.

””

TT: Vad betyder Finnkampen för dig?

””

Extra kul var det nog också att bärga en "16-6:a" för svensk del. En sjätte raka sådan.

””

Biobiljetter sporrade Åkerström

Fanny Roos vann damernas kultävling på Finnkampen med en stöt på 17,95. Frågan är dock om det inte var Frida Åkerström, tvåa på personbästat 17.11, som var gladast av de två på Ratinastadion i Tammerfors.

””

TT: Vad blir det för film då?

””

Oavsett vad det blir för filmval så är inte frågan om det är att ha tagit sig över 17 meter för första gången som väger tyngst.

””

TT