Nyheter

Bra besked för Peterson - till slut

Emil Jönsson och Hanna Falk tog gulden när skid-SM avslutades med sprint. Teodor Peterson fick nöja sig med silver - men visade efter en motig säsong att han är på rätt väg inför VM. -Man får väl se det som ett bra besked, sade Peterson.(TT)
Publicerad 1 februari 2015

Teodor Peterson tog två OS-silver i Sotji, men har inte alls varit sig lik i vinter. Inför SM i Ånnaboda trodde han sig ha hittat felet - att han har belastat sig för hårt och haft för hög puls under träning.

Känslan efter söndagens klassiska sprint, där Peterson slutade tvåa bakom Emil Jönsson, var försiktigt positiv. Peterson hade visserligen stora problem att ta sig vidare från kvalet, men bakom 21:a-platsen där dolde sig en förklaring i form av felvallade skidor.

-Det var skönt att känna i kvarten att jag kan hänga med skapligt, och sedan tycker jag att blev det bättre och bättre, sade Peterson.

-Men jag är fortfarande för feg och lite för defensiv för att ta något eget initiativ. Men det var positivt, absolut.

Laddar hemma

Teodor Peterson är en av de svenska VM-åkarna som väljer att inte åka på höghöjdslägret i italienska Seiser Alm, utan stannar i stället kvar hemma i Sverige. Där hoppas han att de sista stegen ska kunna tas mot VM-formen.

-Det har hänt mycket på två veckor, och jag hoppas att det kan hända lite till, sade han.

Saknade toppnamn

Calle Halfvarsson ställde inte upp i herrsprinten, och på damsidan saknades flera starka namn. I frånvaro av redan VM-klara Ida Ingemarsdotter och Stina Nilsson var Hanna Falk starkast hela vägen från kvalet till finalen.

Både Falk och tvåan Magdalena Pajala kan nu se fram emot att köra sprinten även i VM i Falun.

-Det var skönt att köra några lopp tidigare i veckan och känna att jag är i bra form, så jag var ganska lugn inför dagen. Att nå VM har varit målet den här säsongen, sade Hanna Falk.

TT