Nyheter

Bra genrep inför innebandy-VM

Sveriges innebandyherrar ska i Riga i början på december försvara sitt VM-guld. Blågult fick ett perfekt genrep i söndagens "final" mot Finland i Euro Floorball Tour och vann med 7-2. Men Rasmus Enström åkte på en ordentlig smäll och skadades.(TT)
Publicerad 6 november 2016

Arenan i Växjö var i stort sett fullsatt när Sverige och Finland gjorde upp om segern i turneringen. Efter nio minuter visade Alexander Galante Carlström vägen med sitt 1-0-mål.

Första perioden var jämn men Tobias Gustafsson såg till att det stod 2-0 i periodpausen.

I andra kom Finland tillbaka, men Sverige ledde ändå 3-2 inför sista perioden.

"Det mentala övertaget är jätteviktigt. Det stod och vägde i två perioder, sedan klev vi fram ett snäpp och visade att vi är bättre", säger Alexander Galante Carlström i ett pressmeddelande.

I sista perioden gick Sverige fram till 6-2 innan Johannes Larsson avslutade målskyttet med en snygg vändning i vänstra hörnet innan han klev in i mitten och drog in 7-2.

"Vi sade innan att det var dags att spänna musklerna, det var sista matchen före VM. Det är otroligt viktigt att sända signaler till Finland att vi är på väg framåt. Vi är inte hundra procent nöjda med matchen, men vi statuerar ett exempel på att vi är på god väg. Nu siktar vi mot Riga", säger Galante Carlström.

VM spelas den 3-11 december.

En av Sveriges toppspelare, Rasmus Enström, skadades under matchen mot Finland. Han röntgas i Falun under natten med förhoppning om att det rör sig om en stukning.

TT