Nyheter

Brynäs: "Nej till huvudtacklingar"

Brynäs vill få stopp på huvudtacklingarna inom svensk ishockey. Därför har klubben infört en nolltolerans, skriver spelarna och ledarna i herrlaget i ett gemensamt uttalande på den officiella webbplatsen. "Trots hårdare straff så fortsätter antalet huvudtacklingar att öka inom sporten för varje säsong.(TT)
Publicerad 1 september 2016

Brynäs vill få stopp på huvudtacklingarna inom svensk ishockey. Därför har klubben infört en nolltolerans, skriver spelarna och ledarna i herrlaget i ett gemensamt uttalande på den officiella webbplatsen.

"Trots hårdare straff så fortsätter antalet huvudtacklingar att öka inom sporten för varje säsong. Vi som spelar på elitnivå måste ta vårt ansvar, och sätta stopp för detta. Därför vill vi nu göra en markering och visa att inom Brynäs så har vi nolltolerans mot huvudtacklingar", skriver laget och fortsätter:

"Skulle någon av oss ändå bli dömd för en huvudtackling så kommer vi att, förutom att ta vårt straff och betala våra böter, också att skänka 5 000 kronor från vår lagkassa till en fond som hjälper spelare som blivit skadade vid en huvudtackling, eller tvingats att sluta på grund av sin skada."

Brynäs hoppas att fler lag i SHL också ska införa nolltolerans mot huvudtacklingar.

TT