Nyheter

Calof avgjorde "slaget om Småland"

Växjö var illa ute - men med 22 sekunder kvar slog Andrew Calof till. Hans mål sänkte HV71 i "slaget om Småland" och gav hemmaseger med 3-2. Det här var en match som svängde ordentligt.(TT)
Publicerad 1 februari 2018

Det här var en match som svängde ordentligt. I den första perioden var det HV71 som huserade som de ville ute på isen och bara 1-0 efter den perioden var klart i underkant.

HV71 var aggressiva och forecheckade Växjö högt upp i banan och hemmalaget vaskade fram en hel del målchanser framför OS-målvakten, Viktor Fasth, som var den spelare som höll kronobergarna kvar i matchen. Den enda puck som Fasth fick släppa förbi sig varden som Bill Sweatt styrde in efter Marc Zanettis skott.

Grovarbetaren nätade

HV71 har varit svaga i många andraperioder i årets SHL och nu skulle det komma en till. Efter 16-6 i skott i första perioden för HV tog Växjö över helt och hållet, vände matchen och vann skotten med 14-3 i den andra.

I målprotokollet skulle också Växjö ta över. Först var det Brendan Shinnimin som utnyttjade ett svagt försvarsspel av HV71:s backar och då blev det 1-1.

Erik Josefsson i Växjö är en grovarbetare , men nu skulle han också göra mål. Efter slarv i egen försvarszon av JVM-backen Erik Brännström fick Josefsson två chanser. Till slut satte han 2-1-pucken bakom Fredrik Pettersson-Wentzel i HV71:s mål.

Mer fart i tredje

Den tredje perioden blev fartfylld och betydligt jämnare än de två första. HV71 jagade en kvittering och fick den till slut. Victor Ejdsell kunde styra in Lawrence Piluts skott och det var 2-2. Sedan trodde de flesta på förlängning - utom Andrew Calof.

I HV71 var Christoffer Persson bäste back och den kedja som var vassast var den med Bill Sweatt, David Ullström och Anton Bengtsson.

Viktor Fasth gjorde en stark insats i Växjös mål. Joel Persson och Daniel Rahimi var bästa backpar och framåt var trion med Janne Pesonen, Elias Pettersson och Brendan Shinnimin hetast. Erik Josefsson stod också för ett gott dagsverke.

TT