Nyheter

Chockat Real ute ur Champions League

Ett chockat Real Madrid rasade ur Champions League efter 1-4 mot Ajax hemma på Santiago Bernabeu. För första gången sedan 2010 missar storklubben semifinal i turneringen. - Det är inget snack om att säsongen är över, säger backen Daniel Carvajal.(TT)
Publicerad 5 mars 2019

Ajax kom till Madrid med ett till synes omöjligt uppdrag, att vända hemmaförlusten 1-2 till seger mot laget som vunnit den europeiska klubbfotbollens mest prestigefyllda turnering tre år i rad.

Men redan efter 18 minuter hade Ajax hunnit göra två mål. Och i den andra halvleken kunde en för dagen suverän Dusan Tadic i princip döda matchen med sitt 3-0. Ett tröstmål av Marco Asensio hjälpte föga och Ajax Lasse Schöne punkterade matchen definitivt med matchens sista mål till 4-1, sammanlagt 5-3.

Uttåget ur Europa är kulmen på en vecka där laget två gånger om förlorat mot värsta rivalen Barcelona. Real är även ute ur den inhemska cupen och i praktiken ur kampen om ligatiteln.

””
””

Sergio Ramos avstängd

Real Madrid var lamslaget från start. Den avstängde försvarsgeneralen Sergio Ramos fanns inte på planen, vilket märktes.

””

Desto gladare var Lasse Schöne, som till dansk tv sade att det var en fantastisk kväll.

””

Lloris hjälte

I kvällens andra möte skulle Dortmund komma tillbaka från ett 0-3-underläge hemma på Westfalenstadion mot Tottenham. Ett frenetiskt Dortmund gjorde sitt bästa i den första halvleken och närmast bombarderade Tottenhammålet med skott från alla möjliga vinklar.

Men Hugo Lloris stod för flera avgörande räddningar och i stället kunde Harry Kane ge Tottenham ledningen i den andra halvleken. Det blev också matchens enda mål vilket innebar att Tottenham vann med 4-0 över båda matcherna.

””

TT