Annons
Nyheter

Chockförlust för Rafael Nadal

Rafael Nadal åkte överraskande ur i kvartsfinalerna av Madrid Open, efter att ha förlorat i två raka set, 5-7, 3-6, mot österrikaren Dominic Thiem. Samma motståndare som var den senaste som besegrade Nadal på grus, vilket skedde i Rom förra året.(TT)
Publicerad 11 maj 2018

Rafael Nadal åkte överraskande ur i kvartsfinalerna av Madrid Open, efter att ha förlorat i två raka set, 5-7, 3-6, mot österrikaren Dominic Thiem. Samma motståndare som var den senaste som besegrade Nadal på grus, vilket skedde i Rom förra året.

Ännu mer anmärkningsvärt var att förlusten också bröt en historisk svit på 50 raka vunna set på ett och samma underlag. Ett rekord som Nadal satt genom att besegra argentinaren Diego Schwartzman i åttondelsfinalen.

Annons

För Thiem väntar nu semifinal mot sydafrikanen Kevin Anderson. För Nadal väntar ett fall från förstaplatsen på världsrankingen i och med det överraskande respasset på hemmaplan. En förstaplats som Roger Federer kommer att ta över på måndag.

På damsidan har Kiki Bertens gått som tåget. Den tjugonderankade nederländskan, som i dubbelspel kamperar tillsammans med svenska Johanna Larsson, hade besegrat Maria Sjarapova och Caroline Wozniacki tidigare. I sin semifinal blev det en ny stor skalp när hon slog världssjuan Caroline Garcia med 6-2, 6-2 för att ta sig till final. Där väntar Petra Kvitkova från Tjeckien.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons