Annons
Nyheter

Claesson sparsam med förväntningarna

Jimmy Durmaz är skadad. Då förväntas Viktor Claesson kliva in till höger på det svenska fotbollslandslagets mittfält. För Krasnodarspelaren själv är det dock en landslagssamling likt de tidigare.(TT)
Publicerad 3 oktober 2017

Ett halvår har passerat sedan Viktor Claessons stora genombrott på landslagsfotbollsscenen, hans två mål mot Portugal bidrog till vändningen och den kraschade Ronaldo-festen på Madeira i mars.

Redan då höjdes röster om ännu en Krasnodarspelare i en svensk landslagselva.

Annons

I VM-kvalet har dessa röster dock fortsatt fått vänta på den varan.

"Går åt rätt håll"

TT: Är du nöjd med din landslagsspeltid efter den där kvällen mot Portugal?

””

Med Jimmy Durmaz skadad tyder dock mycket, åtminstone utifrån, på att Claesson nu kommer få chansen från start. Även om han själv är förtegen om sina förväntningar.

””

Underskattad liga

I klubblaget Krasnodar har dock Viktor Claesson varit ett självskrivet kort i elvan hittills. Han och landslagskaptenen Andreas Granqvists manskap har gått bra i inledningen av säsongen. Och Claesson har acklimatiserat sig väl till fotbollen och livet i öst.

””

TT: Är den ryska fotbollen underskattad här i väst?

””

"Händelserik vecka"

Den ryska ligans konkurrenskraft har även Sebastian Holmén fått erfara i år. Efter Pontus Janssons axelskada har Dynamo Moskva-försvararen anlänt till landslagstruppen som ersättare.

Samtalet från assisterande förbundskapten Peter Wettergren var dock inte det största glädjeämnet för Holmén under senaste veckan.

””
Annons

Fotbollsmässigt har hans Dynamo gått trögt som nykomlingar i ryska ligan.

TT: Hur har steget från andra till förstaligan i Ryssland varit för dig?

””

Nu vill han också konkurrera på allvar i den svenska landslagstruppen.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons