Annons
Nyheter

Conte klar för Chelsea

Italiens nuvarande förbundskapten Antonio Conte blir ny tränare för Premier League-klubben Chelsea i sommar. Conte har skrivit på för tre år och ersätter Guus Hiddink, som var en tillfällig lösning sedan José Mourinho fick sparken i december.(TT)
Publicerad 4 april 2016

Italiens nuvarande förbundskapten Antonio Conte blir ny tränare för Premier League-klubben Chelsea i sommar.

Conte har skrivit på för tre år och ersätter Guus Hiddink, som var en tillfällig lösning sedan José Mourinho fick sparken i december.

Annons

"Jag ser fram emot att träffa alla i klubben och den dagliga utmaningen i Premier League. Min ambition är att få fler framgångar efter de jag haft i Italien", säger Conte på Chelseas webbplats.

Den förre Lecce- och Juventus-stjärnan blev efter sin aktiva karriär en framgångsrik tränare. Han ledde Juventus till tre raka serie A-titlar 2012-2014. Han har varit förbundskapten i Italien sedan 2014. Under hans ledning har Italien inte förlorat en enda av tio spelade landskamper. Italien spelar i Sveriges grupp i EM, tillsammans med Belgien och Irland.

"Jag är glad att det blivit klart redan nu så det kan bli slut på alla spekulationer. Jag fortsätter att fokusera på mitt jobb med det italienska landslaget och vill vänta med att prata om Chelsea till efter EM."

TT

Annons
Annons
Annons
Annons