Nyheter

Dahlberg: Vi har inte vunnit något

Helsingborgsanfallaren Mikael Dahlberg har kvalat för sin allsvenska existens förut. Hur laget avslutade serien behöver inte betyda något mot Halmstad. - Vi har inte vunnit något än, säger Dahlberg, målskytt och straffsumpare mot Jönköping.(TT)
Publicerad 6 november 2016

Mikael Dahlberg var nöjd när han mötte pressen efter att Helsingborg säkrat den allsvenska kvalplatsen. Han var dock långt ifrån lättad - spel i allsvenskan 2017 är ju ännu inte säkrat.

””

Har kvalerfarenhet

Helsingborg kommer till kvalet mot superettanklubben Halmstads BK med två raka segrar. Halmstad avslutade superettan med blandade resultat - tre förluster, två oavgjorda och en vinst. Formen spelar dock ingen roll i ett kval, menar Dahlberg.

””

Säsongen 2009 säkrade Dahlberg och Djurgården den allsvenska kvalplatsen med tre raka segrar. En avslutning som gav laget ett alldeles för bra självförtroende.

””

Djurgården föll med 0-2 borta mot Assyriska i den första kvalmatchen, men kunde sedan säkra den allsvenska platsen genom ett förlängningsmål (2-2 efter ordinarie tid) i returen.

””

"Var ju lös i alla fall"

Helsingborgsanfallaren har även kvalat sig kvar med Gefle hösten 2010. Nu har det ryktats om att 31-åringen ska återvända till degraderade Gefle, men det förnekade han efter segern mot Jönköping.

Mot J Södra hann Dahlberg bli både straffsumpare och målskytt (2-0). Straffen får - om vi är snälla - kategoriseras som en av de sämre som har beskådats på allsvensk nivå. Den tänka chippen gick rakt på Damir Mehic.

””
””

TT