Nyheter

Damlaget bryter sig ur Sirius

Damlaget lämnar Sirius och bildar vid årsskiftet en ny fotbollsförening om allt går enligt planerna. Även klubbens F19-lag följer med till den nya organisationen som går under arbetsnamnet Uppsala DFF. Initiativet kommer från tränaren Fredrik Bernhardsson. "Jag tror stenhårt på det här upplägget.(TT)
Publicerad 5 november 2016

Initiativet kommer från tränaren Fredrik Bernhardsson.

"Jag tror stenhårt på det här upplägget. Det handlar inte på något sätt om någon missnöjesaktion utan ett sätt för oss att få fullt fokus på vår verksamhet på ett sätt som inte är möjligt inom ramarna för Sirius fotbolls verksamhet", säger han i ett pressmeddelande.

Under förra säsongen blossade en intern strid upp i Sirius sedan herrarna prioriterats när träningstiderna fördelades mellan föreningens lag.

"Det finns i dag inte förutsättningar för att bedriva en verksamhet med två lag i landets högsta serier för dam och herr, inom Sirius fotboll. Med den här lösningen kan vi få en dedikerad organisation som ger oss större möjligheter att nå vårt mål att bli ett stabilt lag i allsvenskan", säger Bernhardsson.

Med en omgång kvar står det klart att Sirius slutar fyra i elitettan den här säsongen. Herrlaget är klart för allsvenskan.

"Vi kommer att hjälpa till på alla sätt vi kan för att den nya föreningen ska få en bra och smidig start", säger Sirius Fotbolls ordförande Ove Sjöblom.

TT