Annons
Nyheter

Deschamps tillbaka i jakt på finalen

Alla vägar verkar leda till Marseille för Didier Deschamps. Efter att ha vunnit titlar i den sydfranska staden både som spelare och tränare är han tillbaka för att leda Frankrike i en blytung semifinal mot Joachim Löws Tyskland.(TT)
Publicerad 6 juli 2016

Stade Vélodrome i södra Marseille har genomgått flera ansiktslyftningar sedan den invigdes 1937. Den senaste 2014, två år efter att Didier Deschamps lämnade tränarjobbet i Olympique de Marseille för att bli förbundskapten.

Nu är han tillbaka i staden där han tillbringade fyra säsonger som spelare och senare tre år som tränare. Tillbaka på Stade Vélodrome, bara en seger från en efterlängtad EM-final på Stade de France för Frankrike.

Annons

Men hindret är förmodligen mästerskapets svåraste: världsmästarna Tyskland.

””
””

"En maktbalans"

På planen står två lag som är obesegrade i årets turnering. På ena sidan står hemmalaget, med två EM-guld och ett VM-guld på meritlistan. På andra står ett landslag som vunnit fyra VM och tre EM.

””

Tyskland har bara släppt in ett mål hittills i EM, en straff mot Italien, och har i Manuel Neuer en av världens absolut bästa målvakter. Men Frankrike har gjort flest mål av alla lag i mästerskapet.

””

Både Deschamps och de franska medierna verkar ense om att Tyskland har varit turneringens bästa lag, om att tyskarna är bättre än Frankrike. Och Löw säger inte direkt emot.

””

Tyska skadeproblem

Löw har lite att fundera på. Mats Hummels är avstängd, både Mario Gómez och Sami Khedira borta på grund av skador, och Bastian Schweinsteiger och Benedikt Höwedes har haft känningar.

””

Frankrike är starkare nu än när lagen möttes i VM-kvartsfinalen för två år sedan och Tyskland vann med 1-0, tycker Löw.

Didier Deschamps vill inte titta bakåt alls.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons