Annons
Nyheter

Direkt från allsvenskan till NHL

Han är bara junior och har klivit rakt in i NHL från hockeyallsvenskan. Jesper Bratt, 19, tog överraskande en plats i New Jerseys premiärtrupp och blev en av 77 svenskar som startar säsongen i NHL. - Jag är bara glad att vara här och vill vara kvar så länge som möjligt, säger han till klubbens hemsida.(TT)
Publicerad 4 oktober 2017
””

Tonåringen från AIK är den största blågula överraskningen inför NHL-premiären. Få trodde att han skulle ta steget från hockeyallsvenskan direkt in i NHL.

Nu är det ett faktum.

””
Annons

Poängsuccé

Bratt gjorde succé på försäsongen med fem poäng, två mål och tre assist, på fyra matcher.

New Jersey kan spela Bratt i nio NHL-matcher innan hans första år på ett treårskontrakt börjar räknas. Skulle han inte bli kvar i New Jersey så kommer han inte att återvända till Sverige. Redan före säsongen bestämdes att han i så fall kommer att spela med London Knights i den kanadensiska juniorligan.

New Jersey möter Colorado hemma i sin första match på lördag.

Kastade handskarna

En annan blågul överraskning är backen Andreas Borgman som tagit en plats i klassiska Toronto Maple Leafs. 22-åringen blev mästare med HV71 i våras och debuterade förra säsongen i Tre Kronor. I natt kan det bli NHL-debut mot Edmonton på bortaplan.

””

Den 93 kilo tunge backen har överraskat på stjärntränaren Mike Babcock, framför allt med sin tuffhet och aggressiva spelstil. Redan i första träningsmatchen kastade han handskarna och tog en fajt med Ottawas Mike Blunden.

””

Borgman tog den sista backplatsen i Toronto i kamp med Calle Rosén, landslagsspelaren från Växjö, och Timothy Liljegren, Rögle, som får börja säsongen i farmarlaget Toronto Marlies.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons