Nyheter

Djurgården till CHL-slutspel

Åtta försökte - åtta lyckades. I och med Djurgårdens 5-3-seger mot Zug tog sig samtliga åtta svenska lag sig vidare till CHL-slutspelet. Djurgården vann, med vissa besvär, mot Zug hemma på Hovet.(TT)
Publicerad 4 september 2015

Djurgården vann, med vissa besvär, mot Zug hemma på Hovet. Alexander Fällströms 4-2-mål i mittperioden blev matchavgörande, men först när Henrik Eriksson skickade in pucken i tom bur i slutminuten var segern, och slutspelsplatsen, fixad.

Därmed tog samtliga svenska lag en plats bland de 32 sista: Förutom Djurgården även Luleå, Färjestad, Frölunda, HV 71, Linköping, Skellefteå och Växjö.

Redan slutspelsklara Luleå förlorade överraskande mot redan utslagna Fribourg.

Marc-Antoine Pouliot slog in segermålet, 4-3, med ett handledsskott i den sista perioden. I och med förlusten är det ännu oklart om det regerande mästarlaget Luleå slutar etta eller tvåa i guppen, det avgörs på söndag i mötet med Rauma.

I övrigt kan nämnas att Grenoble slog Espoo med 2-1, vilket var den första CHL-segern någonsin för ett franskt lag.

Slutspelet inleds den 22 september med det första mötet i 16-delsfinalerna. Åttondelsfinalerna spelas i november, kvartsfinalerna i december, semifinalerna i januari medan finalen spelas den 9 februari.

TT