Annons
Nyheter

Ecuadorianskt i topp på etapp åtta

Richard Carapaz tog hem den åttonde etappen av Giro d'Italia. Ecuadorianen gjorde det dock inte på samma sätt som många andra, genom en spurt, utan valde i stället att sätta in offensiven med cirka två kilometer kvar av den 208 kilometer långa sträckan mellan Praia a Mare och Montevergine di Mercogliano.(TT)
Publicerad 12 maj 2018

Richard Carapaz tog hem den åttonde etappen av Giro d'Italia. Ecuadorianen gjorde det dock inte på samma sätt som många andra, genom en spurt, utan valde i stället att sätta in offensiven med cirka två kilometer kvar av den 208 kilometer långa sträckan mellan Praia a Mare och Montevergine di Mercogliano. I mål hade han sju sekunder tillgodo på tvåan Davide Formolo och trean Thibaut Pinot från Frankrike.

Den rosa tröjan fick britten Simon Yates behålla, efter att ha haft en ganska komfortabel tur i klungan. Efter dagens etapp leder han med 16 sekunder ner till tvåan och regerande Giromästaren Tom Dumoulin, Nederländerna.

Annons

Fyrfaldiga Tour de France-mästaren Chris Froome hade en olycklig eftermiddag i Italien då han föll av sin cykel på den sista stigningen, till synes utan att ha ådragit sig någon allvarligare skada. Froome kraschade även i den inledande etappen av årets Giro i Israel.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons