Annons
Nyheter

Slutspelschansen växer för lag Edin

Fyra segrar, tre förluster - och två segrar. Det går i vågor för Sverige i curling-VM i schweiziska Basel. På onsdagen stärkte lag Niklas Edin sina chanser att ta sig till slutspel betydligt. Först blev det en meriterande seger mot dittills obesegrade Kanada.(TT)
Publicerad 6 april 2016

Först blev det en meriterande seger mot dittills obesegrade Kanada. I en tät match tog kanadensarna matchens första poäng först i sjätte omgången. Lag Edin kvitterade i sjunde omgången innan Kanada gick fram till 2-1-ledning i den åttonde. Då tog Sverige matchens enda tvåpoängare och satte press på Kanada inför den sista omgången. Där kvitterade Kanada och tog matchen till skiljeomgång.

Sverige hade fördel av sista sten och vann med 4-3.

Annons

"Vinsten var lite bonus och gör att vi ligger betydligt bättre till men vi måste fortsätta spela bra", sade Niklas Edin i ett pressmeddelande från curlingförbundet.

På kvällen blev det seger även mot tabelljumbon Sydkorea, 7-4.

Med sex segrar och tre förluster delar Sverige andraplatsen i tabellen med fyra andra lag inför de två avslutande omgångarna.

De fyra bästa lagen går till slutspel. Om flera lag slutar på lika många segrar avgör särspel vilka som får spela om medaljerna.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons