Nyheter

Edsbyn vinnare i jämn toppstrid

Kampen om de åtta kvartsfinalplatserna i herrarnas elitserie i bandy är oerhört jämn. När serien startade om efter Sveriges VM-silver i Ryssland så tätnade slutspelsdramatiken ytterligare.(TT)
Publicerad 7 februari 2018

Kampen om de åtta kvartsfinalplatserna i herrarnas elitserie i bandy är oerhört jämn. När serien startade om efter Sveriges VM-silver i Ryssland så tätnade slutspelsdramatiken ytterligare.

Edsbyn och Villa Lidköping var de enda lagen som bytte tabellplacering sedan hälsingelaget Edsbyn vunnit med 4-0 och passerat västgötarna i Villa upp på en tredjeplats i tabellen. Sandviken behåller serieledningen, en poäng före Hammarby, efter 2-1 borta mot Sirius i Uppsala. "Bajen" utklassade jumbolaget Tillberga med 12-4 på bortaplan. Vetlanda befäste sin sjätteplats efter 5-3 hemma mot åttan Vänersborg och för sjuan Bollnäs innebar 2-2 hemma mot Västerås att fjolårets SM-finallag nu i princip kan räkna med en slutspelsplats.

Med två omgångar kvar - på fredag och tisdag - har nian Broberg/Söderhamn fortsatt en poäng upp till Vänersborg ovanför slutspelsstrecket.

TT