Nyheter

Efterlängtad svensk seger i European League

Efter fyra raka förluster lossnade det. De svenska volleybollherrarna tog sin första seger i European League när de vann hemma mot Slovakien med 3-0 i set (27-25, 32-30, 25-21). Poängbäst i det svenska laget var Fredrik Gustavsson med 20 poäng. "Vi vinner efter en fantasisk match!(TT)
Publicerad 2 juni 2018

Efter fyra raka förluster lossnade det. De svenska volleybollherrarna tog sin första seger i European League när de vann hemma mot Slovakien med 3-0 i set (27-25, 32-30, 25-21).

Poängbäst i det svenska laget var Fredrik Gustavsson med 20 poäng.

"Vi vinner efter en fantasisk match! I dag visade vi verkligen spirit Den här segern var superviktig särskilt med tanke på att vi skulle ha besegrat Belgien hemma och Slovakien borta, men det gjorde vi inte. Därför gick luften ur oss lite mot Estland. I dag följde vi de taktiska riktlinjerna och hade bra koll på framför allt deras nummer tre, Emanuel Kohut", säger förbundskaptenen Johan Isacsson i ett pressmeddelande.

Sverige spelar sin sista gruppspelsmatch borta mot Belgien på nationaldagen, 6 juni.

"Nu ska vi undvika sistaplatsen i gruppen så att vi får spela i Golden European League även nästa år", säger Johan Isacsson.

TT